diumenge, 6 d’abril del 2008

Petits plaers en monodosi


Gratar-te al lloc exacte on et pica. Mirar la pupil·la d'una persona enamorada i/o feliç. Escriure a raig sense fer cas a la sintaxi. Escoltar converses alienes al tren. Trencar amb la cullera el sucre cremat de la crema catalana (vegeu Amélie). Fer jugar un cadell de gos i acariciar-li les orelles. Rebentar amb els dits les bombolles d'un plàstic d'objectes delicats (que, no per ser tòpic, deixa de ser plaent). Encendre espelmes una nit a casa sense cap pretext. Beure aigua quan tens set i pixar quan en tens ganes (a l'aire lliure, plaer descobert darrerament). Assaborir una chuche que no tastaves des que tenies deu anys (allò de la magdalena de Proust). Veure i flairar el mar. Treure't amb un escuradents o similar la brutícia que es forma sota les ungles. Llegir un poema del Casasses. Cantar a pulmó la teva cançó preferida (plaer afegit: a la dutxa o al cotxe). Fer l'amor quan menys t'ho esperes. Que et surti bé i a la primera un problema de mates o l'anàlisi en arbre d'una oració subordinada substantiva. Trobar-te amb algú que fa temps que no veus i tenir coses de què parlar. Escoltar i veure des del sofà (amb manta inclosa) una tempesta brutal. Treure't amb èxit un porus del nas. Passejar sense rumb amb el sol a l'esquena. Estrenar sabates noves i que no et facin butllofes. Beure la primera birra del divendres. Obrir la bústia i trobar alguna cosa més que factures del gas i publicitat del Caprabo. Veure una foto de quan tenies quinze anys i riure't de les pintes que feies. Anar a la llibreria i comprar compulsivament cinc o sis llibres. Menjar-te un gelat fora de temporada (o una orxata de debó, no el beuratge aberrant de Chufi). Ficar-te al llit amb els llençols acabats de canviar. Olorar per primer cop l'aire de la primavera. Anar tot el dia en pijama sense sentir-te'n culpable. Prendre el sol sense cremar-te i comprovar les primeres ratlles del bikini. Contar un acudit i que tothom rigui. Resseguir amb els dits el relleu d'una petxina.
Valorar aquests petits plaers i saber-te'n afortunat/da.

5 comentaris:

mascarat ha dit...

Llepar-te els dits al Cortijo després de menjar llagostins, mmmmm!

la Bruna ha dit...

Boníssim! boníííssim!!!! passant de la tovalloleta perfumada amb llima! Quin grandíssim plaer!

lamitall ha dit...

sisisí, escriure contre les normes, grandíssim plaer!

i escoltar Mishima a la ràdio, i fer sola una carretera de corbes amb la música ben alta, i deixar-nos acariciar totes pel sol a Trebalúger, i fer un cafè de tarda de diumenge. uf, i acabar la feina!

ah, i espero el post dels GRANS plaers ;)

Unknown ha dit...

Un petò inesperat al coll...els teus plaers son similars al meus, quan arribe el dijous i arribes a Bló, i sento que esteu tots açi...quin gran plaer...

La Marlene ha dit...

Un grandíssim plaer: rellegir això: hi ha un xinès vomitant a la pica del lavabo de ties!; la professora ha una piccola berrugina; I on està Bétera?, al Paquistan?